Toneel- en Revuegezelschap “Kameleon” Lonneker | Over ons
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Toneel- en Revuegezelschap Kameleon Lonneker

OVER ONS

Toneel- en Revuegezelschap “Kameleon” Lonneker bestaat ruim 70 jaar. Net na de oorlog is Kameleon begonnen als vereniging om weer plezier en amusement te bieden aan de dorpsbewoners en is niet meer weg te denken binnen de artistieke cultuur van Enschede en omstreken.

Kameleon heeft ongeveer 45 leden die zich inzetten om ieder jaar een mooie revue te presenteren aan de Lonneker bevolking en ver daarbuiten. Ons jongste lid is 21 jaar en het oudste lid heeft een respectabele leeftijd van maar liefst 82 jaar oud. Annie Beumers heeft zelfs tot ze 95 jaar oud was meegespeeld! Kameleon bevordert de sociale gemeenschapszin en leefbaarheid in het dorp.

 

Om onze jonge en actieve geest ook aan de buitenwereld te presenteren hebben we in 2017 geïnvesteerd in deze nieuwe website en zijn we vooruitstrevend door het gebruik van een online ticketservice.

 

We hebben in 2017 voor het eerst jonge regisseur en tekstschrijver Dennis Ten Vergert betrokken bij Kameleon. Dennis is bekend van zijn rollen in de musicals Tarzan, Soldaat van Oranje en Klokkenluider van de Notre-Dame. Door zijn kennis van en ervaring met professionele musicals heeft hij de vereniging geïnspireerd de voorstellingen naar een hoger niveau te tillen.

 

In 2018 heeft zich een geheel nieuwe dansgroep bij de groep gevoegd, onder leiding van Raebekah Burbach-Roycroft en Tjarda Wissink van Dansstudio Steps uit Haaksbergen.

 

Samen met alle leden, voor en achter de schermen, zorgen zij dat het publiek uit Lonneker, Enschede-Noord, Losser, Glanerbrug, Almelo en ver daarbuiten ook in 2024 weer kan genieten van een spetterende nieuwe show: ‘Hotel Pleinzicht’.

 

Over de revues van Kameleon wordt maanden vooraf en maanden na de voorstelling gepraat.

 

Wie ons één keer gezien heeft is verkocht…

76

JAAR BESTAAN

48

LEDEN

56

REVUES

1280

BEZOEKERS PER JAAR

ONZE LEDEN

team4

Amanda Swensson

Creative Director
team4

Amanda Swensson

Creative Director
team4

Amanda Swensson

Creative Director
team4

Amanda Swensson

Creative Director

LID WORDEN?!

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden! Wil je ook lid worden?

Ben je enthousiast maar heb je plankenkoorts? Geen probleem. Je kunt ook schitteren als bijvoorbeeld technicus, decor bouwer of kledingontwerper.

 

Je bent van harte welkom om een repetitie bij te wonen! Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

Laat het creatieve beest in je los en straal!
Maak nieuwe vrienden.
Word onderdeel van “de familie”.
Waan je tijdens voorstellingen en repetities even in een andere wereld.

Door op Verzenden te klikken ga je akkoord dat jouw gegevens worden gebruikt conform onze Privacyverklaring.

Kom ‘Hotel Pleinzicht’ bewonderen in het Dorpshuis in Lonneker!