2017 | Goaldkoorts - Toneel- en Revuegezelschap "Kameleon” Lonneker
166
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-166,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

2017 | Goaldkoorts

Over dit project

Een hilarische revue, waarin Mans via een advertentie wordt geattendeerd op huwelijkspartners uit het Oostblok. Hierbij wordt hij betrapt door Bertha, die ook een oogje op Mans heeft. Helemaal in tranen doet ze haar verhaal in haar eigen café tijdens de voorbereiding van de braderie met koningsdag aan de vrienden van Mans. Deze vinden het wel waard om Mans een poets te bakken door op een advertentie te reageren van Anouschka.

 

Ondertussen wordt Mina vereerd met het bezoek van een motorclublid terwijl ze haar sieraden aan het poetsen is. Bang verstopt ze deze en probeert de motormuis te intimideren. Nu blijkt dit een vriend te zijn van Anton en Marijke, Mina’s dochter, die graag drie weken wil logeren.

 

Zo’n ongeschoren kerel met lang haar valt in het dorp natuurlijk enorm op en er doen zich binnen de kortste keren verhalen de ronde van moord en doodslag als Mina een tijdje niet komt opdagen. Tot overmaat van ramp is Mina ook nog al haar goud kwijt. Mans wordt verrast met een brief uit Rusland dat Anouschka graag bij Mans op de boerderij wil wonen en trouwen, maar Mans lijkt dit niets.

 

Tijdens de Braderie komt Mina op het idee de waarzegster te vragen waar haar sieraden zijn en de glazen bol maakt de verdachtmaking richting de motormuis, die Jopie heet, groter. Tijdens de modeshow wordt door de vriendengroep van Mans de opkomst van de bruid van Mans aangekondigd. Hier komt een oogverblindend mooi Russisch meisje aanlopen en Mans is meteen verkocht en wil dan ook snel trouwen.

 

In de kapsalon in het dorp wordt volop geroddeld over Mina en haar sieraden en Mans en zijn Russin, wat Bertha helemaal overstuur maakt, omdat ook Rieks laat weten een oogje op Mans te hebben. In het huis van Mans, worden de voorbereidingen getroffen voor de komende bruiloft en Mans doft zich op. Ondertussen belt Mina met de telefoon van Mans de politie dat ze haar sieraden kwijt is en weet wie de dader is. Tijdens dit gesprek komen Jopie en Graads binnen. Het gesprek wordt afgebroken, waarna de politie met grote spoed komt. Deze arresteert Jopie en Mina raakt in tranen, bij het pakken van de zakdoek uit haar tasje rollen alle vermiste sieraden op de grond. Nu wordt Mina ook nog gearresteerd wegens meineed.

 

Uiteindelijk staat Mans helemaal klaar in de trouwlocatie met veel gasten om zich heen te wachten op zijn Russische schone en kan het niet afwachten. De vrienden kondigen opnieuw de komst van Anouschka aan en komt er een krom Russisch vrouwtje aanrennen die Mans in de armen springt.
Blijkt dit de moeder te zijn van de beeldschone Russische meid die Mans dacht te trouwen…