2019 | Noorderzon - Toneel- en Revuegezelschap "Kameleon” Lonneker
15540
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15540,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

2019 | Noorderzon

Over dit project

Met de Noorderzon vertrokken. Dat spreekwoord kennen we allemaal. Vertrekken zonder iets te zeggen. De kameleon presenteerde een revue waarin mensen van elkaar afscheid namen. Het is onrustig op en um’n bölt.

Iedereen heeft een folder in de bus gekregen van een nieuw reisbureau dat zich in het dorp heeft gevestigd. Bij het boeken van een reis krijgen alle dorpelingen een flinke korting. Dat komt goed uit want Hanna en Bertha zijn wel toe aan vakantie. Jans zit namelijk de hele dag voor de televisie tot ergernis van Hanna. Even weg van huis en haard kan soms een frisse kijk geven op de situatie.

Ook Marijke ergert zich aan haar man Antoon. Hij doet helemaal niets meer sinds ze getrouwd zijn. Op advies van Rieks gaat Antoon solliciteren. Hij wordt aangenomen en gaat samen met Gert en Willem aan de slag als Matroos op een cruiseschip.

Sientje en Mina genieten nog steeds van het geld dat ze vorig jaar hebben geërfd. Zij besluiten dan ook om eens goed op vakantie te gaan. Graads vindt het een goed idee. Nu kan hij ook eens van zijn rust genieten.

Nu blijkt dat Rieks na al die jaren haar winkel heeft gesloten en het nieuwe reisbureau in haar winkel zit. Vreemd is wel dat Rieks met de Noorderzon is vertrokken en geen afscheid heeft genomen van iedereen. Ze staan er niet te lang bij stil en iedereen boekt zijn vakantie in het nieuwe reisbureau. Wat hun te wachten staat tijdens hun vakantie had niemand kunnen bedenken.

De hilarische revue had dit jaar veel weg van een klucht. De scene’s werden afgewisseld met eigentijdse muziek en mooie decorstukken.