2014 | Veur mekaar - Toneel- en Revuegezelschap "Kameleon” Lonneker
162
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-162,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

2014 | Veur mekaar

Over dit project

In deze lachwekkende revue is niets wat het lijkt. Twee stadse dames komen naar het dorp om zoals ze zelf zeggen zich bedrogen voelen in de liefde en nu iets terug willen doen voor de oudere inwoners. Ze huren een huis van Mans om daar een instelling voor gesubsidieerde mantelzorg in te beginnen. Mina ziet wel wat in gesubsidieerde mantelzorg en denkt daar financieel beter van te kunnen worden en nodigt de dames genaamd Debbie en Daphne uit bij haar en Graads thuis.

 

Rieks, Hanna en Jans willen het verhaal over mantelzorg ook wel aanhoren. Met het verhaal dat ze subsidie van de gemeente kunnen krijgen door getekende formulieren te verzamelen van de inwoners gaan ze allen overstag. Zo komt het volgens de dames allemaal voor elkaar. Debbie en Daphne vertellen openhartelijk over hoe ze beiden verliefd zijn geworden en bedrogen door dezelfde man genaamd ‘Charles’.

 

De dames proberen iedereen uit het dorp de formulieren die ze hebben te laten tekenen. De enige die ze steeds mislopen is Karel, de broer van Rieks, die weer in het dorp is komen wonen om naar eigen zeggen een klussenbedrijf te beginnen. Samen met zijn hulpje Ko werken ze onder de naam Karel klus en Ko, gevestigd in hetzelfde pand als de winkel van Rieks.

 

Mans is op zoek naar sponsoren en een goed doel voor een hardloopwedstrijd, maar dit is moeilijker dan gedacht. Niemand wil hem ‘spons’oren want ze denken dat hij de finish niet haalt. Als hij hierover begint met Debbie en Daphne zien zij dit als een uitgelezen kans om Mans een loer te draaien. Bertha is toch achterdochtig nu ze de woorden ‘veilig’ en ‘gratis’ ziet staan in de brochure van de dames. Dit betekent in haar ogen in de meeste gevallen duur en gevaarlijk.

 

De dames bedenken een plan waardoor Mans ‘gesponsord’ wordt voor 5 euro per spons, hoe meer sponzen aangegeven worden tijdens de wedstrijd hoe langer hij het kan volhouden, en hoe groter de kans dat Mans de finish haalt. Het goede doel is ook de gesubsidieerde mantelzorg. En aangezien Mans niet al te snugger is weten de dames het verhaal zo te draaien dat elke 5 euro die ze sponsoren in mindering wordt gebracht op de huur die ze Mans moeten betalen. Mans ondertekent uiteindelijk het formulier dat hij krijgt van de dames.

 

Wanneer Karel druk bezig is met datingsites, krijgt hij de melding dat er een stroomstoring is bij Mina en Graads thuis. Hier aangekomen krijgt hij de opdracht om een extra lamp in de bijkeuken aan te sluiten. Hier is Graads net in het donker een zetpil aan het innemen, wat zorgt voor hilarische momenten.

 

In de tussentijd is Marijke met Rieks bezig voor een contactadvertentie want ze vindt dat Rieks een leuke man verdient en niet alleen hoort te zijn. Rieks heeft gelijk beet en heeft een date op de Societeit voor de mantelzorg georganiseerd door Daphne en Debbie, met ene Charles.

 

Ko heeft een plannetje bedacht voor Mans om de hardloopwedstrijd uit te lopen door zichzelf in te zetten als een van de ‘hazen’. Hij loopt voor Mans om hem uit de wind te houden waardoor Mans het langer volhoudt.

 

Als Mans tijdens de hardloopwedstrijd ‘verlekkerd’ achter een vermoeid meisje aanloopt krijgt hij het met Bertha aan de stok en rent Mans op het laatst zo hard dat hij de hardloopwedstrijd wint.

 

Tot slot op de Soos blijkt dat Rieks (schuilnaam Matilde) een date heeft met haar broer Karel die op de datingsite te naam staat als Charles. Debbie en Daphne herkennen hun geliefde Charles meteen en vliegen erop af.

 

Karel neemt de dames mee en zet ze in de klusbus. Karel legt vervolgens uit dat hij geen echte klusjesman is, maar een detective en hij zit al een aardige tijd de dames op de hielen die in meerdere gemeentes geld uit de zak hebben geklopt van de inwoners. Ze beginnen keer op keer een zogenaamd bedrijf en laten zo iedereen formulieren tekenen om vervolgens de bankrekeningen te plunderen van de inwoners. Ko brengt de dames ver weg van het dorp en zo komt alles ten slotte toch nog ‘VEUR MEKAAR’